perjantai 17. heinäkuuta 2009

Alice Deco a la Mode


Alice Deco a la Mode on suhteellisen tuore lolita-julkaisu. Toisin kuin Gothic&Lolita Bibleä (jota on ilmestynyt 33 osaa), Alice Deco a la Modea on ilmestynyt vasta kaksi numeroa (kevät ja kesä 2009), joten jokainen ehtii vielä mukaan "keräämään yhdessä ne kaikki!".


Alice Deco a la Mode on hengeltään hieman erilainen kuin Bible. Siinä missä Bible esittää uusimmat uutuudet ja sesongin tuotteen pääsääntöisesti, antaa vinkkejä peruslolilookin luomiseen, ja toimii noin yleensäkin lolitamuodin tärkeimpänä mookkina, Alice Deco a la Mode ei pyri miellyttämään kaikkia gootti- tai lolitatyyliä harrastavia. Se on erittäin sweetpainoitteinen(ja Angelic Prettyä löytyy erittäin paljon), goottiä löytyy hyvin vähän ja sekään ei ole siitä synkimmästä päästä, ja punkia tai muuta vastaavaa ei onäy juuri ollenkaan. Lehti ei keskity esittelemään brändien uusimpia luomuksia, vaan pikemminkin uusia tapoja pukeutua söpösti (ja lolisti), jotta loliharrastamisesta tulisi vähän jännempää. Alice Deco a la Mode on meikkeineen, peruukkeineen, brändiä ja teemoja keskenään sotkevine asuineen ja piilareineen Bibleä räväkämpi, mutta panostaa kuitenkin huomattavasti enemmän arkisempaan pukeutumiseen (lolitaa legginseissä jne.), jolloin lehti sopii hyvin muillekin söpöilijöille, eikä pelkästään loliharrastajille.


Alice Deco a la Moden rakenne on yllättävän samanlainen kuin Biblessä. Sisällysluettelo löytyy samasta paikasta, ja vaatteet on ripoteltu samaan tapaan sivun laidoille antaen malleille ja mallien asuille paikan keskeltä sivua. Molemmissa lehdissä on photoshooteja, molemmissa lehdissä on meikkitutoja, molemmissa lehdissä on monta sivua mainoksia. Sisältö on kuitenkin niin erilainen, että kopiosta tai kilpailevasta lehdestä ei kuitenkaan voida puhua.
Henkilökohtaisesti pidän enemmän Alice Deco a la Modesta kuin Gothic&Lolita Biblestä, mutta se johtuu kiinnostuksestani söpöilyyn, ja vain söpöilyyn. Alice Deco a la Modella on enemmän tarjottavaa minulle. Jatkan edelleen molempien lehtien ostamista, ja Gothic&Lolita Bibleä suosittelen katumuotia laajemmin harrastaville. OTT-söpöilijöille, kuten minulle, suosittelen Alice Deco a la Modea. Muille se saattaa aiheuttaa ärsyyntymisreaktion.


7 kommenttia:

Pitsiperhonen kirjoitti...

Mäkin tykkään paljon enemmän Alice Deco a la Modesta se tosiaan antaa inspiraatiota lolita pukeutumiseen ja sitten vapaampaan söpöilyyn. Erityisesti tykkään niistä ''lolitaa leggigsistä'' jutuista!
Ja sitten kun bible on alkanut käydä jotenkin samanllaisesksi ja tasapaksuksi eikä se ole jotenkin niin fresh kuin tämä Alice. :D

saku kirjoitti...

Hei ja anteeksi kun oon niin kamalan evo, mutta mistä tätä saa, ja paljon maksaa? Olisin ostamassa, niin hyvältä vaikuttaa :)

Agitha kirjoitti...

Pitsiperhonen: Jatkakaamme siis Alice Deco a la Moden sponsoroimista, niin ei lehti kuivu kokoon. :DD

saku: Mistään päin Suomea näitä ei saa, siitä voit olla varma. Kannattaa tarkistaa ebayn tapaiset nettihuutokaupat jne, omani ostan ebaystä. Ja sitten tietysti Jaappanista, suunnilleen samoista kirjakaupoista kuin Bibleäkin, luulisin. :D

Anonyymi kirjoitti...

Ooo... Kiitti vinkistä! <3 Ihanalta kuulostaa lehti näin minun makuuni ^_~

Agitha kirjoitti...

Zefora: Hyvä että hyödytin! :P

chiku kirjoitti...

Omasta mielestänikin Alice on parempi, koska onhan siellä näiden vapaampien asujen lisäksi myös niitä "puhtaampia" tai "alkuperäisempiä" asuja. Eli paljon monipuolisempaa kuin Bibleissä. :D

Sain ensimmäisen oman Aliceni kun kirjekaveri lähetti sen syntymäpäivälahjaksi. Silloin en ollut vielä koskaan kuullutkaan siitä, mutta nyt näyttää siltä että melko moni on jo siihen tutustunut, mutta hyvähän se vaan on! :)

Agitha kirjoitti...

Chiku: Jepjep! Tosin Bible toimii edelleen sellaisena "Joka katumuotiharrastajan käsikirjana". Vaikka Alice onkin monipuolisempi söpöilytyyleistä tykkäävälle, siinä ei ole mitään esim. synkempiä tyylejä harrastaville. Bible on siis tavallaan kunnianhimoisempi ja laajempi hanke (suosittelen sitä esim. aloittelijoille, jotka eivät ole varmoja Siitä Oikeasta tyylistä, ja laajemmin katumuotia harrastaville), ja osittain myös ajankohtaisempi. Alicessa kun oli vanhaa ja uutta sekaisin (tavallaan hyvä, tavallaan huono juttu). :>