perjantai 2. tammikuuta 2009

Lolita ja alusvaatteet

Sain tänään tilaamani F+F superduperpuffufluffy-alushameeni. Odotukseni olivat korkealla positiivisen palautteen vuoksi. Täytyy myöntää, että olin hieman pettynyt. Hame on superduperpuffufluffy vain F+F mittapuulla, minun mittapuullani se on auttamattoman keskinkertainen ja hieman huonosti ommeltu. Se sopii kuitenkin mukavasti toiseksi alimmaiseksi alushameeksi päälläni.
Uuden alushameen kunniaksi, oli se pettymys tai ei, kirjoitan tänään lolitan alusvaatteista hieman tarkemmin.
Alushame on alusvaatteista tärkein. Se tuo lolihameelle sille ominaisen muodon, mikä tekee siitä välttämättömän, mikä tekee siitä aloittelijoiden vihaaman. Alushameen pitäisi kuitenkin olla yksi ensimmäisistä loliostoksista. Väri kannattaa valita oman pukeutumistyylin mukaan, synkemmissä lolityyleissä musta ja hempeämmissä valkoinen. Monipuolisemmilla pukeutujilla kannattaa olla alushame molemmissa väreissä. Alushameen tulisi olla hieman lyhyempi kuin varsinaisen hameen, sillä sen ei kuulu näkyä hameen alta.
Suurin osa alushameista litistyy aikanaan, ainakin minun alushameeni ovat lurpsahtaneet ennemmin tai myöhemmin merkistä riippumatta. Joskus ratkaisu tähän on tärkki, mutta yksikertaisinta on ostaa useampi alushame. Aina kun yksi veltostuu, kannattaa ostaa uusi ja käyttää sitä veltostuneen kanssa samaan aikaan. Tällä tavalla alushameita on ennenpitkään niin paljon päällekkäin, ettei yksittäisen alushameen kohottavuudella ole enää merkitystä.
Joissakin lolihameissa on helman alla pieni tyllikerros jo valmiina. Tällaiset hameet eivät välttämättä kaipaa alushametta, mutta lolitan siluettia ajatellessa muhkeampi on parempi, joten haittaakaan alushameista ei ole. Jos alushameen kuitenkin haluaa jostain syystä jättää pois, kannattaa asuun muuten panostaa erityisen paljon, jotta sen lolitamaisuus säilyy.
Toinen lolitalle lähes välttämätön alusvaatekappale on mamelukit (tai bloomersit tai pantsut, rakkaalla lapsella on monta nimeä). Ne ovat usein aloittelijoiden unohtamat, shortsien mittaiset (pussi)housut, vanhan ajan alushousut. Mamelukkien tehtävä on kohottaa hametta alushameen lisäksi, ja suojata jalkoväliä. Lolihameet ovat yleensä niin leveitä, että kylmä puree helposti niiden alle, pedobeareista puhumattakaan. Siksipä mamelukit ovat melkoisen tärkeitä, vaikka ne ovatkin poissa näkyviltä. Kaikki lolit eivät niistä pidä, mutta minun mielestäni ne ovat tärkeät.
Kolmas, melko harvoin käytetty ja mainittu, alusvaatetyyppi on korsetit. Korsetteja näkee lolitan parissa kohtalaisen vähän, mutta minun mielestäni ne ovat mainitsemisen arvoisia. Olennaisinta lolitan ja korsettien suhteessa on mainita, että korsetteja ei yleensä käytetä vaatteiden päällä (paitsi joskus harvoin gothiclolitassa), vaan alla, kuten vanhoina hyvinä aikoina tehtiin. Korsetti voi olla millainen tahansa, ihannetapauksessa tietenkin lolitaan sopiva, muttei liian täyteen ahdettu, jotta yksityiskohdat eivät paistaisi paidan läpi, ja tietenkin värimaailmaan sopiva, jotta se ei näkyisi ikävästi vaatteiden läpi. Korsetti yhdistetään nykyään melko voimakkaasti pornografiaan, joten liikaa huorahtavuutta kannattaa välttää.
Lolin alusvaatteisiin saattavat sopia myös pienet yksityiskohdat, kuten sukkanauhat. Niidenkin kanssa kannattaa tosin olla varovainen, sillä etenkin ne saattavat kiinnittää huomion vääriin paikkoihin, ja antaa lolitasta väärän kuvan.

Jotkut ovat sitä mieltä että alusvaatteilla ei ole mitään tekemistä lolityylin kanssa, kunhan kaikki on päällisin puolin kunnossa. Minä olen eri mieltä. Minun mielestäni pienillä yksityiskohdilla, kuten koruilla, meikeillä ja alusvaatteilla, voi tehdä suurenkin eron. Sitäpaitsi, ainakin minä tunnen itseni huomattavasti enemmän loliksi, kun olen pukeutunut lolitaan päästä varpaisiin ja alusvaatteista ulkotakkiin.

1 kommentti:

Noora kirjoitti...

Tää kirjotus on suht kömpelö, ei yhtään sun tyylinen. Jos joku lukee tän ekana sun kirjotuksenaan, niin ei pidä sua kyllä niin hyvänä kirjottajana mikä sä oikeesti olet.

Tuolla on esimerkiks joitain pitkiä monen pilkun lauseita jotka vaan jatkuu ja jatkuu niin kauan, ettei enää asiasta saa mitään selvää. Ja käytät ihan liian usein ilmasua "minun mielestäni".

Mutta varsinkin alottelijalle täähän on ihan loistava kirjotus sisällöltään!