maanantai 7. syyskuuta 2009

Välihuomio

Blogini on nyt remontin alla, joten en päivittele. Ulkoasu voi aika ajoin näyttää kummalliselta, älkää säikähtäkö!
Princess Illusion palaa pian entistä ehompana!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa tässä mieleen, että voisitko muuten tehdä joskus postauksen kaikista lolivaatteistasi? : )

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: En. xD Niitä on liikaa, ja on muutenkin mukavampi esitellä asuja tai yksittäisiä vaatteita kuin koko vaatekaappia kerralla.

Jannika kirjoitti...

Sitten kun palailet tauoltasi niin olisiko mahdollista saada esim. kuvakollaasia sun häistä? :)

Agitha kirjoitti...

Jannika: Pidän blogin ja yksityiselämän erossa toisistaan. Häät eivät olleet ns. loli-häät, joten en halua kirjoittaa niistä lolita-aiheiseen blogiin. :>

Anonyymi kirjoitti...

Milloin taas alotat päivittää?

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Sitten kun blogi on valmis. Valita sille, jolle homman nakitin. :P Ajatelkaa optimistisesti: mitä kauemmin tämä kestää, sitä enemmän minulla on päivitettävää kun blogi on valmis!

Anonyymi kirjoitti...

moi. mulla olis sulta - tosi kokeneelta lolitalta kysymyksiä näin alottelijana, joihin toivoisin et jaksaisit vastailla. eli. onko lolita niinkun muotia? mistä sitä muotia sitten niinkun seurataan? eli esimerkkinä, jos jossain lehdessä (missä?) olis joku mekko, niin se on nyt sitä "kuuminta hottia". taisiis, mistä näitä muotivaatteita voi seurata? toiseks, eikö siis oo lolita jos ei omista yhtään brändiä? kolmanneks, mistä tietää et on MUODIKAS lolita? milloin sun mielestäs voi kutsua itteensä lolitaks? tekeekö se muodikkaan, et osaa yhdistellä edes jotenkin?

p.s, voisitko millään laittaa linkkei novalan kirjotuksiin ja makin ja asukan blogeihin? ja eikös novala muuten oo babyn omistaja/suunnittelija?

oo kiltti ja vastaa nopee.

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Lolita on muotityyli, mutta ei varsinaisesti "muotia". Muotityylillä tarkoitan ns. "virallista" pukeutumistyyliä, sellaista jolla on omat piirinsä, muotinäytöksensä, vaatemerkkinstä ym. Lolimuotia voi seurata lolilehdistä (esim. Gothic&Lolita Bible) ja luonnollisesti internetsin välityksellä esimerkiksi seuraamalla brändien sivuja. Lolitassa on kuitenkin se hyvä puoli, että vaikka trendit tulevat ja menevät (esim. kakkukoruvillitys), lolitaan voi pukeutua uskottavasti vaikka trendejä ei seuraisikaan. Toisin sanoen mikään ei ole koskaan "out", vaikka jotkut asiat ovar "in". Tavallinenkin asu voi siis näyttää hyvältä ja loistavalta ja lolilta, vaikka se ei vastaisikaan viimeisimpiä trendejä. Tavallisen muodin maailmassa näin ei ole (ellei puhuta jostain ns. "aina muodissa" -vaatteista, kuten pikkumustat jne.). Aloittelevalle lolille onkin siis tärkeämpää sisäistää lolityyli ylipäätään, eikä niinkään seurata alati muuttuvia villityksiä.
Lolita voi olla vaikka ei omistaisikaan brändiä. Itse tekeminen ja vaihtoehtoiset halvemmat merkit ovat vaihtoehto. Ja vaikka minä en esimerkiksi Bodylinestä tykkääkkään, myös Bodyline ja kumppani ovat silti lolia. Lolitan tekee asu, ei brändi.
En ymmärrä miksi kukaan haluaisi olla "muodikas" lolita, minä ainakin noukin ne villitykset joista pidän ja liitän ne tyyliini. Vaikka classicloli on nyt "muodissa", ja sweet on "out", olen silti sweetloli. Toivon tosiaan, että kukaan ei pukeudu joihinkin vaatteisiin vaan koska ne ovat muodikkaita, etenkään kun kyse on lolitasta. En siis osaa vastata kysymykseesi, uskon että sen tietää itse.
Itseään voi kutsua lolitaksi sitten kun voi rehellisesti katsoa peiliin ja sanoa "mä näytän lolilta". Subjektiivinen kokemus siis. Kannattaa kuitenkin olla rehellinen itselleen, ja selvittää itselleen mitä lolita on. Siten ei pääse syntymään ristiriitaisuuksia oman kokemuksen ja muiden mielipiteen välille.
Yhdistelytaito tuskin tekee kenestäkään muodikasta, tyylikkään kyllä. On tärkeää toteuttaa lolita tyylillä. Yhdistelytaito on välttämätön. Yhdisteleminen ei ole vaikeaa, kannattaa aloittaa helpoista asuista.

Novalan kirjoituksia löytyy googlettamalla esimerkiksi "Novala Takemoto". Makin ja Asukan blogin osoite on http://yaplog.jp/maki-and-asuka/ .
Novala ei ole Babyn suunnittelija tai työntekijä, mutta pukeutuu mielellään Babyyn. Novala on ammatiltaan kirjailija ja runoilija, ja harrastaa lolityyliä. Baby on yksi Novalan suosikkimerkeistä, siksi Novala ja Baby yhdistetään usein.
Babyn pääsuunnittelijan nimi on Akinori Isobe.