sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Gothic & Lolita Bible vol. 34

Sain syys-Biblen noin kuukausi sitten, ja päätin kirjoittaa siitä jotakin. En tiedä hyödyttävätkö lehtikatselmukseni ketään, mutta minä tykkään kirjoittaa uusimmista lehdistä! Ehkä joku vaikkapa innostuu ostamaan lehden nähtyään siitä olennaisimman...


Kansikuvakin enteilee jo vähän tulevaa. Kuten kuvasta näkyy, numeron teemana ovat nuket. Siksipä en suosittele lehteä nukkejen inhoajille. Nukketeema nimittäin vie useamman sivun, ja on selvästi lehden pääteema.


Nukkeilu alkaa hieman synkemmällä teemalla, Alice Auaan ja Koitsukihimen yhteistyöllä. Henkilökohtaisesti rakastan Koitsukihimen nukkeja, mutta monien makuun ne ovat varmaan vähän kammottavia! Koitsukihime on tehnyt yhteistyötä Biblen kanssa ennenkin, edellisessa nukkenumerossa (vol. 22) nimittäin.


Myös muut brändit esittelevät nukkeluomuksiaan. Minä pidän eniten tästä Innocent Worldin nukenasuversiosta, muut olivat vähän synkempään makuun. On muuten hirmukivaa, kun ihmisistä tehdään "näköis BJD:itä" (eli kun ihminen ja nukke puetaan samalla tavalla)!


Kokonaisuudessaan Bible oli jotenkin synkkä. Jopa Angelic Prettyn sivut olivat jotenkin syksyisiä ja klassisempia! Classicloli muuten tekee selvästi paluutaan myös Japanissa. Classiclolia ja syksyteemailua näkyi Biblen sivuilla paljon!


Ja sitten vielä minun suosikkisivuni, eli takakannen sisäpuoli! Paikka on nykyään lähes aina varattu Angelic Prettyn mainoksille, ja Angelic Prettyn mainokset ovat söpöyden multihuipentuma. Tästäkin mainoksesta haluaisin scannin...


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.flickr.com/photos/heiwa-chan/ <-- Tuolle käyttäjällä on aika paljon AP aiheisia scanneja, ja tuo etsimäsi bambi kuva löytyy myös. Toivottavasti auttoi.

CandycottoN kirjoitti...

Oih, minäkin haluan noita biblejä! Nukketeema taitaa olla jotenkin juuri nyt in, koska Japan Popkin kirjoitti monen sivun jutun nukeista.

Ja saako noita biblejä tilattua? Niinkuin sillä tavalla että ne tulisi suoraan postilaatikkoon joka kuukausi(vai kuinka usein biblet nyt ilmestyvätkään...).

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! Pitää tarkistaa!

CandycottoN: Ainakaan minun tietääkseni Biblejä ei saa tilattua suoraan kotiin ulkomailla (Japanissa taitaa onnistua, ainakin joskus olen sen tapaisia lomakkeita nähnyt Biblejen välissä). Bible ilmestyy kuitenkin vain neljä kertaa vuodessa, joten minun mielestäni esim. ebaysta tilaaminen ei ole kovin iso homma. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kuule. Mitä mieltä olet tälläisestä, että jos ihminen on muuten hyvä sweet lolita (osaa yhdistellä, käyttäytyy suhteellisen hyvin, omistaa brändiä, jne.), mutta ei tiedä brändien menneiden mallistojen tietoja (esim. päivämääriä, värejä, tai itse mallistoja) ulkoa, ei tälle saisi suoda arvostusta ollenkaan. Tästä tuli ystävieni kanssa hieman riitaa ja nyt haluaisin kuulla sinun mielipiteesi. Eli, vaaditaanko lolitaa pitää merkittävänä, arvostettavana tai vaikkapa kuuluisana, vaikkei tämä tietäisikään paljoa esimerkiksi Babyn tai Ap'n menneistä mallistoista? Kiitoksia jo etukäteen.

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Minun mielestäni ei ole mitenkään oleellista osata ulkoa brändivaatteitten katalogeja. Lolita on pukeutumistyyli, ja kauniisti pukeutuva lolita on hyvä lolita. Teitysti joskus voi olla hyödyllistä tietää kuuluisimpien mallistojen nimet, koska niistä puhutaan paljon, ja on muutenkin hyvä erottaa suurimmat brändit ainakin jotenkuten toisistaan jo vaatteiden ulkonäön perusteella jne. Minä en kuitenkaan vaivaudu opettelemaan esimerkiksi Moitien tai Mary Magdalenen maillistoja, koska ne eivät kiinnosta minua. Tunnistan kummankin brändin, se riittää minulle. Angelic Prettystä tiedän enemmän, koska Pretty on lempibrändini, mutta sekin tieto tulee kuin itsestään. Väkisin ei kannata opetella mitään pelkän katu-uskottavuuden takia (skenepisteiden kerääminen ei muutenkaan ole lolitan idea). Minä tunnen Angelic Prettyn tunnetuimmat mallistot ja osaan vuoden tarkkuudella sanoa milloin ne ilmestyivät. Vähemmän tunnettujen mallistojen nimet joudun lunttaamaan, ja aina en tunnista esim. AP:n vanhoja vaatteita AP:ksi. Silti sanon olevani merkin fani. :D
Täytyy tietysti myöntää, että on kunnioitettava saavutus opetella kaikki mallistot päivänmäärinen ulkoa jopa yhdeltä brändiltä, mutta lolitan kanssa sillä ei ole paljoa tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Vooih, kiituksia tästä postauksesta, sain tosi paljon tietoa tämän syksyn biblestä :3 Hei muuten! Olisiko mitään mahdollisuutta saada videopostausta? Olisi aivan mahtavaa!

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Hyvä että jotakuta hyödytti! Ei ole! xD Olen kameraujo.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kysäistä; olisin hommaamassa uutta koululaukkua ja tämän hetkisen rahatilanteen vuoksi olisi mahdollisuus ostaa vaikka brändilaukku. Onko millään brändillä minkäänlaisia koululaukkuja? Eikös Ap'lla silloin.. Öhh.. Kiitos jos viitsisit auttaa ^^'

Ps, mahtava postaus! <3

Anonyymi kirjoitti...

Heei, tiedätkö yhtään että onko Baby/Pretty julkaisemassa enään uusia talvisaappaita/takkeja? Kiitos jo etukäteen!

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, minullekkin biblejä! Paitsi ettei tätä Bibleä, kiitos tämän postauksen, koska pelkään nukkeja XD Hihii, pelastit minut varmilta painajaisunilta :D Eli kiitoksia tästä postauksesta!

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Ainakin Angelic Pretty yhdessä vaiheessa julkaisi muutaman ns. kouluteemaisen vaatteen, ja näihin mallistoihin kuului myös laukku (muistaakseni Angelic School niminen mallisto). Periaatteessa mikä tahansa brändilaukku, johon kirjat mahtuvat, käy koululaukuksi. Brändien sivuilta löytyvät laukkujen mitat, joten siitä vaan mittailemaan.
Eri asia sitten, kannattaako suosikkilaukkuja viedä kouluun, etenkin jos on vielä peruskoulussa... :P

Anonyymi: En tiedä varmasti, mutta epäilen että kaikki myyntiin tulevat takit on julkaistu jo ainakin jollakin tapaa (laitettu varattavaksi tms.). Kaikki tosin eivät ole vielä myynnissä. Babyn talvisaappaat taitavat olla varattavana jo, mutta Prettyn talvisaappaita on näkynyt vasta yhdet kumisaapasmaiset kengät. :D Eli Angelic Prettyltä varmaan odoteltavissa parit saappaat vielä.

Anonyymi: Kiitos vaan itsellesi! :D