maanantai 19. lokakuuta 2009

Tsukicon 2009

Tsukicon on j-rock- ja katumuotitapahtuma joka järjestettiin tänä vuonna Helsingissä tapahtumakeskus Voimalassa. Olin ensimmäistä kertaa "tärkeässä" roolissa, istuin Enfant Terriblen pöydässä ja osallistuin Terriblen muotinäytökseen. Tsukicon oli kaksipäiväinen. Minä kerron miten minulla meni ja minä mieltä minä conista olen.

Ensimmäisenä päivänä (17.10.) näytin tältä:Kaikki vaatteet ovat Angelic Prettyä. Kuva on otettu isovanhemmillani. Täytyy sanoa, että pidän enemmän omassa huoneessani otetuista kuvista, kun valaistus ja tausta on sopivampi. No, asuhan se on tärkein, eikö vain? ;D

Olen ollut Tsukiconeissa ennenkin, ja arvasin, että con ei aukea ajallaan. Ajoitin tuloni puolille päivin, mutta kun saavuin paikalle suunnilleen klo 11, pihalla oli edelleen satametrinen jono. Olin ostanut lippuni etukäteen, joten pääsin onneksi jonon ohi suoraan sisään. Myöhemmin sain kuulla, että Tsukicon todella oli tapansa mukaan 40 minuuttia myöhässä aikataulusta, ja conin ovet olivat auenneet vasta 10.40.
Aiemmin Tsukicon on järjestetty Glorialla, ja viimein con oli saanut suuremmat tilat Voimalasta. Tilaa tosiaan oli sopivasti (ihmisiä oli paljon, mutta en varsinaisesti tullut runnotuksi), mutta käytössä oli vain yksi halli, jonne oli ahdettu päälava, sivulava, kahvila ja monta kymmentä myyntipöytää. Istumapaikkoja ei ollut missään, eikä tiloja oltu rajattu edes näennäisesti. Päälava oli jostain syystä sivussa hallia, vaikka Voimalan pohjapiirroksen mukaan se olisi ollut järkevintä sijoittaa sille varatulle paikalle hallin päähän (kohdevalot ja kaikki). Kahvilan mitättömyys yllätti ilmeisesti myös kahvilan työntekijät, sillä nk. kahvila koostui kahdesta kioskimaisesti asetellusta pöydästä. Äänentoisto kusi, ohjelma oli sekaisin, ja edes infopöydässä ei tiedetty mistään mitään. Kiinnostavakin ohjelma lakkasi kiinnostamasta, kun edes lavan vieressä ei kuullut mistä panelistit keskustelivat. Myyntipöytien kierteleminen tuntui ainoalta järkevältä aktiviteetilta, mutta se oli äkkiä tehty. Loppupäivän vietin Terriblen pöydässä.
Monet muuten tulivat juttelemaan ja kertoivat lukevansa blogiani, kiitos siitä!
Ensimmäisenä päivänä ostin uusimman KERA:n, ja muutaman korun Nemeiran pöydöstä.
(Kuva)

Toisena päivänä (18.10.) näytin tältä:
Kaikki vaatteet ovat taas Angelic Prettyä. Toinen asu on muotinäytöasuni, kuten monet varmasti tietävät. Takki on Babyltä, se minulla oli aina päälläni kun kävin ulkona. Pahoittelen Tsukiconin epäloleja tiloja!

Toisena päivänä saavuin coniin samoihin aikoihin kuin edellisenä. Lippuongelma oltiin saatu kuntoon, sillä jonoa ei enää ollut. Myös toisena päivänä istuin hetken Terriblen pöydässä, ja tein pari heräteostosta.Toisena päivänä oli vuorossa minulle tärkeää ohjelmaa, nimittäin Terriblen muotinäytös. Meille oltiin luvattu peileillä, pistorasioilla, tuoleilla ja pöydillä varustettu pukuhuone koko päiväksi. Ikävä kyllä kävi ilmi, että puhuhuone olikin narikka, josta näki suoraan halliin, ja että pistorasioita olikin vain neljä, ja peilejä tasan yksi. Tuoleja ja pöytiä ei ollut lainkaan. Laittautumisemme häiriintyi jatkuvasti narikan työntekijöiden tuodessa ja viedessä takkeja. (Tästä en tosin syytä työntekijöitä, he tekivät vain työtään.) Vielä pahempia keskeyttäjiä olivat j-rockbändit, jotka kulkivat narikan läpi, vaikka "pukuhuone" oltiin luvattu meille koko päiväksi. Luonnollisesti jouduimme poistumaan "pukuhuoneesta" joka kerta kun joku bändi päätti sen läpi kulkea. Emme tietenkään voineet poistua "pukuhuoneesta" ihmisten pariin puolissa pukeissa (tai näytösvaatteissa, se pilaisi koko näytöksen idean), joten jouduimme piiloutumaan. Asiasta ilmoitettiin meille melko töykeästi, ja tehtiin erittäin selväksi, että bändit olivat tärkeämpiä kuin tavalliset suomalaiset katumuotiharrastajat. Tuntui siltä, että näytöksemme oli vain jotain lisukeohjelmaa, jotta lavalla tapahtuisi jotain silloinkin kun bändit eivät siellä olleet.
Viimeisen tunnin saimme kuitenkin olla rauhassa ja laittautua. Täytyy sanoa, että asumme olivat aika hienoja! Näytös meni ihan hyvin, vaikka puitteet olivatkin olleet huomattavasti huonommat kuin mitä meille oltiin luvattu. Olisi kiva kuulla yleisön mielipide näytöksestä!

Kokonaisuudessaan con oli melkoinen floppi. Lupaukset olivat suuria, mutta jostain syystä niitä ei lunastettu. En myöskään pitänyt conin j-rockpainoitteisuudesta. Tuntui kuin koko con olisi ollut joku j-rcokbändien fanitustilaisuus, jossa oli lisukkeena myös jotain fanien järjestämää ohjelmaa. Näin sen ei pitäisi olla! Väittäisin, että suurin osa coniin tulijoista tulee sinne nimenomaa katumuodin, ei j-rockin takia. Bändit ovat kiva lisä, mutta niiden ei pitäisi viedä koko huomiota (ja budjettia).
Jotain positiivistakin, ei tosin mitään itse coniin liittyvää. Myynitpöytien myyjät olivat ystävällisiä, ja kahvilan valkosukaakakku hyvää. (Tosin pienemmät palat riittäisivät! :D) Sain myöskin vähän lisäinfoa vuoden 2010 Desuconista. Desucon oli viimevuonna erittäin onnistunut, ja Sibeliustalon tilat kuin coneiluun luodut. Ilmeisesti myös seuraava Desucon pidetään samassa paikassa, ja liput tulevat myyntiin helmikuussa. Koska Animeconia ei ensivuonna järjestetä, on Desucon seuraava suunnitelmissani oleva con. Sitä odotellessa!

22 kommenttia:

Nao-yu kirjoitti...

Kuten tavallista näytät upealta! :3 Harmi etten itse päässyt sunnuntaina seuraamaan muotinäytöstä (olin vain lauantain conissa).

Mutta olen samaa mieltä, että koko con oli liikaa painottunut bändeihin. Vaikka olenkin jrock ihmisiä niin en kuunneltele yhtäkään tsukissa ollutta bändiä joten itselle conissa ei ollut mitään muuta kuin myyntipöydät ;<

Tätä conia ei selvästi ajateltu niiden kannalta joita nuo bändit eivät kiinnosta.

Agitha kirjoitti...

Nao-yu: Kiitos! ♥ Olen samaa mieltä. Toivottavasti j-rocksuomi saa palautetta, ja ensikerralla menee paremmin.

Ribbonlicious kirjoitti...

Very beautiful, I love your hais ^^v
I added you <3

Agitha kirjoitti...

Ribbonlicious: Thank you! ♥

Anonyymi kirjoitti...

Voi että, kuinka nättinä olit!

Itse en Tsukissa ollutkaan, mutta nyt jälkeenpäinen katumus ja huono olo haihtui, kun kuulin kuinka hohdokas coni oli ollutkaan. Nomutta. Desuconiin sitten!

Emilie kirjoitti...

Coniasusi ovat todella söpöjä!

En muuten olisi edes tiennyt siitä kahvila-alueesta, jollei sitä olisi mainittu siinä Tsukiconin oppaassa. :DD

Se ei varmaan kuulunut sinne takahuoneeseen asti, mutta kun yksi conin järjestäjä tuli ilmoittamaan siitä alkavasta muotinäytöksestä, hän mainitsi että sen pitää Enfant Terrible -niminen BRÄNDI. Tässä taas tuli todistettua tämä Suomen conien laatutaso, tosin teidän näytöksenne oli kyllä erittäin onnistunut. :)

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! ♥ Et menettänyt muuta kuin Terriblen muotinäytöksen. ;D Desuconiin vaan!

Emilie: Kiitos! ♥ Kuulin tästä Enfant Terrible -brändi-mokasta, vähänhän se nauratti. :P No, tuskimpa kukaan väärää käsitystä sai kuitenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Selostin juuri koko teksin äidilleni, (joka muuten lupasi siottaa Prettyn lapasiin onnistuneen kokeen myötä, yay~) ja tuntui, kuin tämä olisi vieläkin tuohtuneempi kuin mitä itse olen. Odotin conilta paljon, mutta lopulta se osoittautui lähes turhaksi huolenaiheeksi - en itse nimittäin päässyt paikalle. Ainoa tosin mikä jäi harmittamaan, oli muotinäyöksenne, mutta toivon että saan sitten katsella sen vaikkapa Juutuupista jälkikäteen. Toivokaamme, että Desucon menisi paremmin. Olit oikein nättinä!

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! ♥ Minäkin ajattelin sijoittaa AP:n lapasiin joulukuussa, toivottavasti niitä on silloin vielä jäljellä. :D Ne ovat niin ihanan turhat. ♥
Uskon että Desucon menee paremmin, ainakin viimevuonna se oli minun mielestäni erittäin onnistunut. Sääli että Tsukicon on ainoa katumuoticon. :<

Anonyymi kirjoitti...

Näytös oli onnistunut, olitte ylinätteinä kaikki, mutta minuakin kuten ilmeisesti kaikkia jäi kaivelemaan tuo taso... Varmaan ihan sen takia että moni pikkujuttu meni pieleen, niin kokonaisuus ei sitten ollut hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Olit kyllä tosi suloien näköinen. Harmittaa tosi paljon, kun Tsukicon jäi taas välistä. :< Mutta ensi vuonna tulen varmasti, saakeli!

Ja muotinäytösvideoita odotellessa...

Jousia kirjoitti...

Kaikki asusi ovat tosi söpöjä! Tuo Babyn takki on niin ihana.

Olisin ehkä repinyt pelihousuni tuon pukuhuone sekoilun takia. >:o

CandycottoN kirjoitti...

Ai että olivat järjestysmiehet/naiset teillekkin töykeitä? Mielestäni vaikka heillä varmasti paineita olikin, olisi ollut inhimillistä jos he olisivat olleet kohteliaampia. Kyllä minulle ja Asio Otuksellekin tuli eräs järjestysnainen sanomaan: " Menkää pois! Tästä kulkee kohta bändi, ja te olette tiellä. Älkääkä tulko takaisin!" O_o Eli kohteliaisuudesta ei tietoakaan. Olen samaa mieltä myös siitä, että koko homma oli aika epäonnistunut.

Mutta olit todella sievänä molempina päivinä, vaikka livenä sinut näinkin vain lauantaina! Ihailen tuota takkiasi *.* Mutta... En vain uskaltanut tulla juttelemaan vaikka mielessä monta kertaa kävikin XD

Agitha kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! ♥ Nimenomaa ne pikkujutut loivat sen epäonnistuneen kokonaisuuden. Mikään noista ongelmista yksinään ei pilaisi conia, mutta ne kaikki yhdessä...

enedria: Kiitti! ♥
Tai sitten tulet Desuconiin! *mainos* Muotinäyösvideolla vähän kestää, kamera meni huoltoon...

Jousia: Kiitti! ♥ Ja moni melkein repikin. Minä olen luonteeltani sellainen, että pidän tuollaista touhua surkuhupaisana enkä suivaannu, mutta tietysti olisi ollut mukava saada kunnon tilat.

CandycottoN: Kiitos! ♥ Aika törkeää puhetta kyllä tuollainen! :O Edes meille ei oltu noin röyhkeitä.
Minulle voi aina tulla juttelemaan, olen oikeasti ihan kiva vaikka netsissä olen joissain asioissa aika... kulmikas. Tykkään kun ihmiset tunnistavat minut ja tulevat juttelemaan :D

Dotto kirjoitti...

Aww, Babyn takki ja muotinäytösmekkosi ovat to die for! :3 Mutta tosi törkeää käytöstä, enää ei harmita ainakaan niin paljon etten päässyt tulemaan coniin. Olisin silti halunnut ehdottomasti nähdä muotinäytöksen!

Agitha kirjoitti...

Dotto: Kiitos! ♥ Muotinäytös tulee videolla nettiin jossain vaiheessa, linkitän sen varmaan tännekin sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Ootko muuten miettinyt sitä, et laittaisit sun piirustuksia tänne sun blogiin? Ku haluisin oikeesti nähdä niitä enemmän. :D

Agitha kirjoitti...

enedria: En ole, enkä laita. xD Ehkä laitan joskus jonnekin, mutta en tänne ainakaan. Säästän lukija-parkoja edes sen verran. :D

Azu kirjoitti...

hei, olen ilmeisesti se joka teille eniten ärhenteli eli narikan esimies. Anteeksi, anteeksi ja vielä kerran anteeksi. Ette todellakaan ansainneet saamanne kohtelua. olemme oppineet hyvin paljon tämän vuotisesta conista, joten ensi vuonna asiat tulevat menemään paljon paremmin. Coni oli paisunut viime vuotisesta niin paljon että emme olleet varautuneet aivan kaikkeen ja lumivyöry efektillä moni asia meni pieleen.

omaa käytöstäni selittää osaksi se että monen asian summana olin nukkunut edeltävän 100 tunnin aikana noin 10 tuntia. Valitettavasti varsin yliväsyneenä tulee sanottua asioita liian suoraan. Toinen mikä vaikutti siihen että vaikutin töykeältä oli varmasti puheeni volyymi. flunssan seurauksena ääneni rupesi lähtemään jo torstaina ja toinen joka vaikutti volyymiin on kuulovammani jonka vuoksi minun on todella vaikea arvioida ääneni kovuutta ^^;

mutta todellakin, ei ollut tarkoitus olla niin töykeä ja pyydän anteeksi käytöstäni.

Otamme kyllä paljon opiksemme tämän vuoden conista ja ensi vuonna hyvinkin moni asia on toisin. Toivottavasti voimme tehdä silloinkin yhteistyötä ^-^

Agitha kirjoitti...

Azu: Anteeksi on annettu. :D En halua syyttää ketään yksittäistä henkilö conin epäonnistumisesta, vaan pikemminkin moni pieni pielessä oleva asia rupesi ärsyttämään. Jos vain muutama henkilö olisi ollut töykeä, en olisi pitänyt sitä huomauttamisen arvoisena asiana, mutta kun melkein kaikki järjestäjät olivat aivan yhtä töykeitä, jäi järjestäjistä paha maku suuhun. Samaa voidaan soveltaa mihin tahansa asiaan: jos penkit olisivat puuttuneet vain yhdestä pöydästä, ei se olisi ollut suuri asia, mutta ne puuttuivat kaikkialta.
Ja tosiaan, narikka ei ollut pahimmasta päästä kohtelun kannalta, ja ymmärrän kyllä että 14 muotinäytökseen valmistautuvaa tyttöä ovat yhtälailla riesa narikassa työskenteleville, kuin mitä narikassa työskentelijät olivat meille (tosin tahattomasti, ja sen ymmärrän hyvin).
On mukava kuulla, että virheistä opitaa, ja ensi vuonna yritetään taas vähän enemmän. Henkilökohtaisesti toivon muutosta vieraiden ja ohjelmanumeroiden järjestäjien epätasa-arvoiseen kohteluun (ongelma myös narikassa), mutta siitä järjestäjät ovat varmasti saaneet jo palautetta, joten ei siitä sen enempää.
Nokka kohti tulevaisuutta, ja toivotaan parasta vuoden 2010 Tsukiconin puolesta. xD

Oojisama kirjoitti...

Oih! kun näin Randomina sanon, ♥
ihastuin sun Blogiisi. Noi sun hienot mekot ja kaikki sussa on upeaa. kuljet kaupungillaki noin ihanis vaatteis.. mä en pystyis Sanompa että mun Blogi on tähän verrattuna aika.. Surkea ;D

Anonyymi kirjoitti...

En halua kuulostaa törkeältä, mutta oikeasti, luulettekö olevanne tärkeämpiä kuin bändit?