sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Synttärinimpparit


Tältä näytin tänään, kun juhlimme mieheni synttäreitä ja minun nimipäivääni. Ne tosin olivat oikeasti Tsukiconin aikaan (17.10.), mutta tänään ajattelimme hieman kahvitella!
Päällä minulla on Angelic Prettyä, ja Babyn rusetti. Jalassa minulla on Hello Kitty -tohvelit! Söpöä.
Pahoittelen taas kuvan laatua, ulkona on synkkä sää ja valo oli huono.

Minua muuten harmittaa, kun tukkani on taas eri värinen kuin lisäkkeet. Vielä Tsukiconissa ne olivat tismalleen samaa sävyä! En ole luonnostani punatukkainen, joten en tiedä miksi hiukseni alinomaa muuttuvat punaisiksi. Onko ero kauhean huomattava? Teen kyllä kaikkeni, että saan punaisuuden pois. Olen huomannut että hopeashampoo auttaa.

maanantai 19. lokakuuta 2009

Tsukicon 2009

Tsukicon on j-rock- ja katumuotitapahtuma joka järjestettiin tänä vuonna Helsingissä tapahtumakeskus Voimalassa. Olin ensimmäistä kertaa "tärkeässä" roolissa, istuin Enfant Terriblen pöydässä ja osallistuin Terriblen muotinäytökseen. Tsukicon oli kaksipäiväinen. Minä kerron miten minulla meni ja minä mieltä minä conista olen.

Ensimmäisenä päivänä (17.10.) näytin tältä:



Kaikki vaatteet ovat Angelic Prettyä. Kuva on otettu isovanhemmillani. Täytyy sanoa, että pidän enemmän omassa huoneessani otetuista kuvista, kun valaistus ja tausta on sopivampi. No, asuhan se on tärkein, eikö vain? ;D

Olen ollut Tsukiconeissa ennenkin, ja arvasin, että con ei aukea ajallaan. Ajoitin tuloni puolille päivin, mutta kun saavuin paikalle suunnilleen klo 11, pihalla oli edelleen satametrinen jono. Olin ostanut lippuni etukäteen, joten pääsin onneksi jonon ohi suoraan sisään. Myöhemmin sain kuulla, että Tsukicon todella oli tapansa mukaan 40 minuuttia myöhässä aikataulusta, ja conin ovet olivat auenneet vasta 10.40.
Aiemmin Tsukicon on järjestetty Glorialla, ja viimein con oli saanut suuremmat tilat Voimalasta. Tilaa tosiaan oli sopivasti (ihmisiä oli paljon, mutta en varsinaisesti tullut runnotuksi), mutta käytössä oli vain yksi halli, jonne oli ahdettu päälava, sivulava, kahvila ja monta kymmentä myyntipöytää. Istumapaikkoja ei ollut missään, eikä tiloja oltu rajattu edes näennäisesti. Päälava oli jostain syystä sivussa hallia, vaikka Voimalan pohjapiirroksen mukaan se olisi ollut järkevintä sijoittaa sille varatulle paikalle hallin päähän (kohdevalot ja kaikki). Kahvilan mitättömyys yllätti ilmeisesti myös kahvilan työntekijät, sillä nk. kahvila koostui kahdesta kioskimaisesti asetellusta pöydästä. Äänentoisto kusi, ohjelma oli sekaisin, ja edes infopöydässä ei tiedetty mistään mitään. Kiinnostavakin ohjelma lakkasi kiinnostamasta, kun edes lavan vieressä ei kuullut mistä panelistit keskustelivat. Myyntipöytien kierteleminen tuntui ainoalta järkevältä aktiviteetilta, mutta se oli äkkiä tehty. Loppupäivän vietin Terriblen pöydässä.
Monet muuten tulivat juttelemaan ja kertoivat lukevansa blogiani, kiitos siitä!
Ensimmäisenä päivänä ostin uusimman KERA:n, ja muutaman korun Nemeiran pöydöstä.




(Kuva)

Toisena päivänä (18.10.) näytin tältä:




Kaikki vaatteet ovat taas Angelic Prettyä. Toinen asu on muotinäytöasuni, kuten monet varmasti tietävät. Takki on Babyltä, se minulla oli aina päälläni kun kävin ulkona. Pahoittelen Tsukiconin epäloleja tiloja!

Toisena päivänä saavuin coniin samoihin aikoihin kuin edellisenä. Lippuongelma oltiin saatu kuntoon, sillä jonoa ei enää ollut. Myös toisena päivänä istuin hetken Terriblen pöydässä, ja tein pari heräteostosta.



Toisena päivänä oli vuorossa minulle tärkeää ohjelmaa, nimittäin Terriblen muotinäytös. Meille oltiin luvattu peileillä, pistorasioilla, tuoleilla ja pöydillä varustettu pukuhuone koko päiväksi. Ikävä kyllä kävi ilmi, että puhuhuone olikin narikka, josta näki suoraan halliin, ja että pistorasioita olikin vain neljä, ja peilejä tasan yksi. Tuoleja ja pöytiä ei ollut lainkaan. Laittautumisemme häiriintyi jatkuvasti narikan työntekijöiden tuodessa ja viedessä takkeja. (Tästä en tosin syytä työntekijöitä, he tekivät vain työtään.) Vielä pahempia keskeyttäjiä olivat j-rockbändit, jotka kulkivat narikan läpi, vaikka "pukuhuone" oltiin luvattu meille koko päiväksi. Luonnollisesti jouduimme poistumaan "pukuhuoneesta" joka kerta kun joku bändi päätti sen läpi kulkea. Emme tietenkään voineet poistua "pukuhuoneesta" ihmisten pariin puolissa pukeissa (tai näytösvaatteissa, se pilaisi koko näytöksen idean), joten jouduimme piiloutumaan. Asiasta ilmoitettiin meille melko töykeästi, ja tehtiin erittäin selväksi, että bändit olivat tärkeämpiä kuin tavalliset suomalaiset katumuotiharrastajat. Tuntui siltä, että näytöksemme oli vain jotain lisukeohjelmaa, jotta lavalla tapahtuisi jotain silloinkin kun bändit eivät siellä olleet.
Viimeisen tunnin saimme kuitenkin olla rauhassa ja laittautua. Täytyy sanoa, että asumme olivat aika hienoja! Näytös meni ihan hyvin, vaikka puitteet olivatkin olleet huomattavasti huonommat kuin mitä meille oltiin luvattu. Olisi kiva kuulla yleisön mielipide näytöksestä!

Kokonaisuudessaan con oli melkoinen floppi. Lupaukset olivat suuria, mutta jostain syystä niitä ei lunastettu. En myöskään pitänyt conin j-rockpainoitteisuudesta. Tuntui kuin koko con olisi ollut joku j-rcokbändien fanitustilaisuus, jossa oli lisukkeena myös jotain fanien järjestämää ohjelmaa. Näin sen ei pitäisi olla! Väittäisin, että suurin osa coniin tulijoista tulee sinne nimenomaa katumuodin, ei j-rockin takia. Bändit ovat kiva lisä, mutta niiden ei pitäisi viedä koko huomiota (ja budjettia).
Jotain positiivistakin, ei tosin mitään itse coniin liittyvää. Myynitpöytien myyjät olivat ystävällisiä, ja kahvilan valkosukaakakku hyvää. (Tosin pienemmät palat riittäisivät! :D) Sain myöskin vähän lisäinfoa vuoden 2010 Desuconista. Desucon oli viimevuonna erittäin onnistunut, ja Sibeliustalon tilat kuin coneiluun luodut. Ilmeisesti myös seuraava Desucon pidetään samassa paikassa, ja liput tulevat myyntiin helmikuussa. Koska Animeconia ei ensivuonna järjestetä, on Desucon seuraava suunnitelmissani oleva con. Sitä odotellessa!

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Gothic & Lolita Bible vol. 34

Sain syys-Biblen noin kuukausi sitten, ja päätin kirjoittaa siitä jotakin. En tiedä hyödyttävätkö lehtikatselmukseni ketään, mutta minä tykkään kirjoittaa uusimmista lehdistä! Ehkä joku vaikkapa innostuu ostamaan lehden nähtyään siitä olennaisimman...


Kansikuvakin enteilee jo vähän tulevaa. Kuten kuvasta näkyy, numeron teemana ovat nuket. Siksipä en suosittele lehteä nukkejen inhoajille. Nukketeema nimittäin vie useamman sivun, ja on selvästi lehden pääteema.


Nukkeilu alkaa hieman synkemmällä teemalla, Alice Auaan ja Koitsukihimen yhteistyöllä. Henkilökohtaisesti rakastan Koitsukihimen nukkeja, mutta monien makuun ne ovat varmaan vähän kammottavia! Koitsukihime on tehnyt yhteistyötä Biblen kanssa ennenkin, edellisessa nukkenumerossa (vol. 22) nimittäin.


Myös muut brändit esittelevät nukkeluomuksiaan. Minä pidän eniten tästä Innocent Worldin nukenasuversiosta, muut olivat vähän synkempään makuun. On muuten hirmukivaa, kun ihmisistä tehdään "näköis BJD:itä" (eli kun ihminen ja nukke puetaan samalla tavalla)!


Kokonaisuudessaan Bible oli jotenkin synkkä. Jopa Angelic Prettyn sivut olivat jotenkin syksyisiä ja klassisempia! Classicloli muuten tekee selvästi paluutaan myös Japanissa. Classiclolia ja syksyteemailua näkyi Biblen sivuilla paljon!


Ja sitten vielä minun suosikkisivuni, eli takakannen sisäpuoli! Paikka on nykyään lähes aina varattu Angelic Prettyn mainoksille, ja Angelic Prettyn mainokset ovat söpöyden multihuipentuma. Tästäkin mainoksesta haluaisin scannin...


sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Syyskuussa tapahtunutta

Kyllästyin odottamaan blogini valmistumista, joudutte siis vielä hetken aikaa kärsimään keskeneräisestä ulkoasusta, vaikka jatkankin päivittelemistä taas. Mitä pidätte ulkoasusta tähän mennessä? Rupean myöskin yleisön pyynnöstä kirjoittamaan vain sinisellä fontilla, vaaleanpunainen on liian haalea joidenkin näytöllä.

Jokin aika sitten ostin itselleni kauan kaivatut ponihäntälisäkkeet. Löysin Lahdesta (!!) peruukkikaupan, jossa myydään myös kaikenlaisia hiuslisukkeita. Olen hyvin onnellinen, kerrankin voin ostaa jotain "oikeassa elämässä", enkä aina vaan netissä! Lisäkkeet eivät tosin vielä täysin vastaa oman tukkani väriä, mutta pääsen lähemmäs koko ajan. Edessä on vielä ainakin yksi kampaajakäynti, jonka jälkeen tukkani on toivon mukaan hämäävän saman värinen kuin lisäkkeeni.
Tällainen oli asuni eräänä päivänä, kun kävin ystäväni kanssa kaupungilla. Kaikki vaatteet ovat Angelic Prettyltä. (Kuvassa nähtävillä myös uudet lisäkkeet!)