torstai 4. joulukuuta 2008

Winter Wonderland


Talvisin osa lolitoista luopuu lolipukeutumisesta. Syynä saattaa olla masentava pimeä aika, jolloin loleilu ei kiinnosta, masentava märkä aika, jolloin lolivaatteet likaantuvat, tai masentava kylmä aika, jolloin hameessa tulee helposti vilu. Minä kuitenkin kuulun niihin, jotka jatkavat lolivaatteisiin pukeutumista läpi talven. Oikeastaan loleiluni lisääntyy talvisin, sillä rakastan talvitakkeja ja talvisaappaita ja kaikkia ihania pörröisiä yksityiskohtia.
Lolitan kolme kirousta, pimeän, märän ja kylmän, vältän helposti. Oikeastaan pimeästä on minulle hyötyä, sillä kaamosmasennus saa minut usein etsimään onnea lolivaatteiden kautta, joten pukeudun loleihin useammin. Märkä on kirouksista inhottavin, mutta sen vältän pysyttelemällä sisällä, kun on liian märkää, ja kun on vain vähän kosteaa katson vain, etteivät sukkani pääse likaantumaan kuralammikoissa ja otan sateenvarjon mukaani.
Kylmä on kaikista helpoin välttää, vaikka siitä näyttää koituvan eniten ongelmia. Monet luulevat, että lolivaatteissa tulee kylmä, mutta oikeastaan sukkahousuissa ja mamelukeissa neljä hametta päällekkäin tulee kuuma ulkonakin. Sääret ja osa reisistä tosin saattavat jäädä lähes paljaaksi, mutta minulla on talvea varten omat hieman tavallista pidemmät mamelukit, ja talvisaappaat, joten oikeastaan vain polvet ovat pelkkien sukkahousujen varassa. Sen lisäksi lolien talvisaappaissa on yleensä ainakin muutama sentti pohjaa, ja ne eivät ole kovin kapeakärkisiä, joten varpaat eivät palele, vaikka karvavuorausta ei saappaissa olisikaan.
Vaikka lolitalvitakit ovatkin melko ohuita, ja eivät yksinään pitäisi kylmää lähes ollenkaan, ovat nekin melko lämpimiä kaikkien vaatekerroksien päälle puettuna. Lolitalvitakeissa on myöskin useimmiten karvaa helmassa, kauluksessa tai suuaukoissa, ja se auttaa pitämään tuulta. Talvitakit ovat yksi syy talviloleiluuni, ne ovat jotain tavattoman suloista...
Vähemmän kylmillä, mutta kuitenkin viileillä säillä, vaihtoehto on keeppi eli olkaviitta. Se ei pidä kylmää ponchoa kummemmin, mutta on todella söpö asuste. Joidenkin talvitakkien mukana tulee takkiin sopiva keeppi, joka on paitsi suloinen lisä, myöskin hyödyllinen. Jos ajatellaan, että loliasun alaosaan kuuluvat ainakin mamelukit, useat alushameet ja hame, yläosa jää kohtalaisen paljaaksi, joskus pelkän kauluspaidan varaan. Niimpä keeppi saattaa oikeasti auttaa pysymään lämpimänä, vaikka se ensisilmäyksellä saattaakin näyttää turhalta koristeelta.
Talvisiin loliasuihin saa paljon ihania asusteita. Pörröisiä korvaläppiä, talvihilkkoja, baskereita, tumppuja, muhveja, kaulaliinoja... Joskus ulkoasu saattaa ihanien asusteiden takia näyttää paremmalta kuin varsinainen sisäasu!
Suomessa luonto on talvisin tavattoman kaunis, ainakin ajoittain. Kuulaina talvipäivinä, kun puut kimaltelevat jäähileistä ja maa on tuoreen puuterilumen peitossa, tai kun taivaalta sataa suuria lumihiutaleita ja maa on paksun lumivaipan peittämä, saa ihanaisia talvikuvia.

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Ihana postaus! Voi, mäkin tykkään vaikken lolita olekaan, pukeutua sukkiksiin, kaulahuiveihin ja kaikkiin lämpimiin ihaniin juttuihin. <3 Ja todellakin, talvi on niin kaunista!

Anonyymi kirjoitti...

Awww mitkä lapaset!! <3333